Beads & Sequins Embroidery /Sulaman Manik & Labuci


Mase cutie sem hr tue..aq tak la buang mase dgn tito jeq..nak pigi class jahit baju..tp terpigi la pulak class jahit manik..kebetulan la pulak kn..g calss jahit manik cume cost RM40 jeq..tak pyh nak pigi jauh2 tempat laen yg beratus2..aq g blaja kat kolej komuniti..cume dtg bwk bdn jeq..bahan sume dah disediakan..class cume 2 hr jeq sabtu n ahad..yg best psl blaja kat kolej nie..first2 yuran die murah gile,ag satu byk bende laen leh blaja jugak..nak blaja masak2 pn de..tp leceh la masak2 nie..de dua level nak blaja jahit manik kat citu..tp aq terus g class yg 2nd level..ceh..bukannyer coz da pandai basic..padahal memg tak twu pown de class 1st level..tp time dlm class tue cikgu yg baek hati aja yg 1st level..so jimat la wet,dua2 level aq dpt blaja..spe2 yg nak blaja jait manik trus jeq g 2nd level jeq cam aq..
Cite pasal buku pulak..


Buku nie first collection yg aq de pasal jahit2 manik nie..harge die murah cume.RM39.90.buku nie boleh tahan best jugak la..tapi tak banyak patern yg aq suke..sume patern owg tua..maklum la mude ag..kat dlm buku nie die de tunjuk care step by step cara2 nak jahit manik..so senang cikit la lau nak rujuk..even aq dah ada buku nie..tapi still tak cukup nak kembangkan idea2..sekarang nie cume nak berangan nak dapatkn buku Sulaman Benang dan Manik Labuci by Rosita Jaafar..price RM60..tengok owg laen de, jeles sgt.So, nak kene beli jugak..buku nie sgt-sgt best..banyak patern yg cantek :)

3 comments:

Fiqa said...

besh nye..
huhu~
kat rumah kte sume xder..
huhu~ nk class mcm tu jgk..

kite nk blaja buat baju kurung.
hahha~! boleh buat sendiri..
mesin jahit pun xreti guna..

tp lagi suka jahit tgn...
hehehe~

Ann said...

Hi Sis,

I pun tgh tercari2 tempat nak belajar menjahit ni, dah lama tingin nak jahit baju. rasanya kat putrajaya or cyberjaya ada tak kolej komuniti gitu? kolj komuniti yg sis pegi ni katne tempat die?

Izyan Nadiah said...

pigi blaja kat kwsan rumah jugak..dekat jeq..
tp byk kolej komuniti..
mne2 tempat de..
rsenyer de je kat selangor tue